pengedar suplemen shaklee. membantu anda mendapatkan pendapatan sampingan

pengedar suplemen shaklee. membantu anda mendapatkan pendapatan sampingan
Hubungi Saya di: 016-6666259 Emailkan ke :medaistore@gmail.com

Thursday, 10 July 2014

Interview untuk visa ke us

Hari ni saya bersiap awal sebab ada interview kat kedutaan us.
Kedutaan ni letak kat jalan tun razak. Dekat2 dengan klcc. Jarang drive masuk kl ni.. so x berani drive sendiri. Saya mintak taxi datang ambil kat rumah. Xmau tanggung risiko sesat dan terlewat.  Gerak awal dari rumah. Dalam jam 6.30 pagi.. shah alam ke kedutaan kalau x jem, setengah jam dah boleh sampai tapi tau2 aje la kalau nak masuk kl.. agak awal jugak la sampai. Kol 7.30 sampai. . Terawal pulak sebab appointment pukul 9.20. Xpe la awal sikit  dari lewat. 

So lepak2 je kat luar ni.. silap2 sat lagi gi jalan ke klcc..haha..

20 minit sebelum tiba masa temujanji kita guard akan suruh kita line up. Masa tu kena prepare ic, appointment letter dan pasport.

Ok.. sebelum nak ke interview ni.. ada a few perkara yg kena buat dulu. Mula2 kena ke Standard Chartered Bank utk buat bayaran visa. Ambil gambar utk visa. Gi je kedai gambar kata nak amik gambar untuk visa ke us. Pandai la diorg. Perempuan kena pakai tudung warna hitam. Nampak kening keseluruhannya dan gambar x boleh senyum.. apatah lagi sengih..

Pengisian borang secara online.
Utk kes saya, saya pergi atas tujuan menllancong dan bisnes.. so kod dia B1/B2.   Kena buka website us embassy dan isi borang permohonan utk book tarikh interview. Sebelum  tu kena isi siap2 borang ds160. Semua online je. sebab utk interview kena bawa yg ds160 tu. Dah siap pilih tarikh interview.. so siap.

Tunggu saje la tarikh interview dan gi interview.

Nanti guard kat situ akan panggil ikut masa appointment kita. Mcm saya saya dapat appointment pukul 9.20.. actually kita blh pilih nak kol berapa tapi masa saya isi tu yabg available jam 9.20 saja.. so amik yg tu la. So pas dipanggil, que kat information window untuk ambil pas masuk. Kaler hijau. Kena tunjuk appointment confirmation letter dan ic. Diorang akan rujuk pada list diorang. Jika ada nama kita baru dia bagi pas. Then que utk masuk dlm pos guard tu. Sana diorg akan scan bag kita. Segala benda elektronik gadjet kena tinggal. Saya bawa hp,cable dan power bank. tu semua kena tinggal.. pastu baru la dpt masuk ke dlm bangunan embassy.  Kalau kita follow rules diorg, x susah pun. In sha Allah.

Bila dah masuk dlm bangunan embassy, kena ambil nombor giliran dan diberi 1 kertas hijau dan tunggu dalam waiting room sehingga nombor di panggil. Sambil2 tu sediakan siap2

borang ds160
Appointment Comfirmation letter
Gambar 1 keping
Pasport
Kertas hijau
Nombor giliran

saya tunggu sekejap aje. Waiting dalam 6 orang.. bila nombor di panggil. . Kita kena serah semua dokumen tu kat kaunter. Kena scan 10 jari kat scanner.  Pastu duduk balik. Tunggu diorg panggil nombor utk di interview. Tenang je dlm tu.. sejukkk...

X sampai 5 minit kot.. naik nombor untuk panggil interview..

Jeng jeng jeng..

Dia pun tanya la

Pergi us ni nak gi mana..?

Gi california dan san fransisco.

Shaklee bayar ke semua ni?

Ya.. semua ditanggung oleh shaklee.

Ada anak?

Ada 4 boys

Keje government kan?

Ya. Saya cikgu.

Tu je..

So alhamdulillah. . Visa approved.

Keluar dan tunggu diorg pos pasport ke rumah.

Tadikan gi embassy naik teksi.. balik naik lrt dan komuter. Lama x naik.. saje nak ubah angin.. sampai kat lrt ampang park tu... jalan kaki je dari embassy.. dlm 300m kot.. ntah.. xperasan. Agak terkial2 la jugak nak beli tiket.. nak naik platform mana.. dah lama x naik train ;)

Naik putra lrt turun kat kl sentral dan beli tiket komuter untuk ke padang jawa. Dari padang jawa ambil cab balik rumah. Selesai utk hari ini.. Alhamdulillah. Moga tiada aral utk ke us nanti..

Us.. tunggu ai datang..

Shaklee makes me better

Nik 0166666259

Tuesday, 8 July 2014

Shaklee ni halal ke?

Tahukah anda bahawa PRODUK SHAKLEE telah DISAHKAN HALAL oleh ISA?

ISA adalah merupakan badan pengeluar sijil halal di US yang diiktiraf oleh JAKIM.

ISA mempunyai prosedur yang sangat sukar untuk meluluskan samada produk itu halal atau tidak. Tetapi, Shaklee telah berjaya melepasinya. 

Mungkin ramai yang bertanya..

Kenapa bukan JAKIM yang keluarkan sijil halal untuk Shaklee? Kenapa ISA??

JAKIM hanya keluarkan sijil halal untuk produk yang dikeluarkan di Malaysia sahaja.

Shaklee merupakan produk yang dikeluarkan oleh US. Oleh itu, isu-isu halal akan diserahkan kepada badan yang jaga hal ehwal Islam di sana, iaitu ISA. 

Lagipun, ISA adalah merupakan badan pengeluar sijil halal di US yang diiktiraf oleh JAKIM.

ISA tersenarai dlm badan Islam yg diiktiraf JAKIM

Ada juga yang bertanya, kenapa di botol Shaklee tidak ditampal dengan LOGO HALAL??

Ubat dan supplement memang tidak diletak logo halal pada botol. Memadai jika jenama ubat dan suplemen itu mendapat sijil HALAL yang diiktiraf.

Cuba kita jenguk-jenguk ubat batuk dan vitamin kat farmasi, ada tak logo halal ditampal di botol-botol? Tak ada kan??

Lagipun Standard Halal Farmaseutikal ini memang tak sama dengan Standard Makanan Halal. Malaysia pun baru mula dengan perkara ini.

Anda boleh rujuk berita kat website Halal JAKIM untuk maklumat lanjut :

http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/media/berita/290-malaysia-negara-pertama-menganugerah-pensijilan-halal-berdasarkan-standard-farmaseutikal-halal-terulung-di-dunia

catatan umrah

Catatan perjalanan umrah

21 jun 2014

Jam 7.30 teksi dtg. Kami bergerak ke klia 2. Besar juga. Ada banyak kedai. Kami berkumpul kat information counter.  Ambil tag.2 drop luggage pada petugas andalusia dan sarapan. Sarapan kat food court kat klia 2. food court tu kena jalan2 la sikit. Okey la. Byk kedai2 makan.. harga ikut poket. Kami makan nasi berlaukkan gulai tunjang, terung berlada, terung asin.ala2 nasi padang..

Jam 10 kumpul kat kaunter y16. Penerangan serba sedikit tentang perjalanan kami secara kasar di madinah dan mekah.

Kami diberikan pasport. Suami belikan saya penapis habuk utk pakai semasa umrah nanti. Sebab mekah tgh construction. . So habuk banyak.  Elok pakai penapis hidung tu. Sebab dlm ihram x boleh pakai mask..

Kami masuk ke balai berlepas. Dan tggu boarding. Jam 12.30 pm kami take off. Perjalanan mengambil masa lebih kurang 8 jam. Kemungkinan akan sampai jam 5 waktu arab saudi. Perbezaan jam arab saudi dengan malaysia, arab saudi lewat 7 jam. Kami dinasihatkan solat jamak dan qasar waktu zohor dan asar.  Dalam flight ada 2 kali makan. Makanan dah dibook oleh pihak andalusia awal2.. alhamdulillah.. bab makan dah setel. 

Apa kami buat dalam flight?
Pas solat .. kami makan. Nasi lemak.
Pas makan kami lelap sekejap. :) then kami baca buku2 yg dibekalkan oleh pihak andalusia.. buat la apa patut.. selawat banyak2.. berzikir dan bertahmid.

Rombongan yg kami join ni.. ada la seramai 120 org. Kami dipecahkan pada 3 buah bas nanti. 2 mutawif follow bersama kami dlm flight. .manakala sorg lagi standby tunggu di airport jeddah..

Tadi makan jam 6.30 waktu malaysia.

Pastu kami sampai kat airport jeddah jam 4pm waktu madinah. Malaysia dlm kol 9pm.alhamdulillah.

So sampai tu xleh terus bangun.kena tunggu wakil dari pihak berkuasa tempatan dtg masuk dlm flight. Utk apa xtau. Then lepas tu baru cabin crew announce jemaah unrah boleh turun dahulu. Kami turun tp perlu tggu dulu kat balai ketibaan. Kat sini kena sabar byk la. Sambil2 tunggu tu dtg beberapa org indonesia tawarkan jualan simkad arab saudi. Siap ada 40riyal duit dan 1gb data. So kami beli supaya senang utk berhubung.

Agak2 dlm sejam lebih menunggu. . Baru nampak ramai2 bangun utk keluar lepasi kastam.

Kat sini que asing lelaki dan perempuan.  Biasa la perempuan ramai.. so agak lama. Tp sabar je la. Sekejap je..

Dah setel ambik luggage.. terus lepas kastam dengan mudahnya. ALHAMDULILLAH.  bawa beg yg x sama dengan jemaah lain.. so mudah nak trace.

Kemudian dah keluar tu.. bas no 2 dah ada... lama gak.. dlm sejam baru bas no 3 sampai. Suami masukkan beg kami dlm perut bas. Saya naik dulu. Muka dah rasa pedih. Bibir pedih.. basahkan ngn air mineral je. Alhamdulillah. Aircond bas function ngn elok. Sejuk.. suami pulak tlg ejas aircond biar kena pada saya.

Dari airport jeddah ke madinah ambik masa 5 ke 6 jam gak. Lebih kurang 450km. Bas teruskan perjalanan.. lalu padang pasir.. tgh pembangunan.. tgh bina jalan raya.. highway.. nampak saujana mata memandang.. suhu agak panas... lain la ngn malaysia.. 

Mutawwif kami namanya mior syafiq. Byk la dia bgtau pasal sejarah madinah.

Nama2 panggilan madinah
Babul haramain
Almunawwarah

Kemudian kami berenti solat maghrib dan jamakkan terus isyak kat sebuah surau. Ngam2 sampai... ambil solat.. terus azan.

Then naik bas. Nanti nak stop makan kat mana2..kami berenti dlm pukul 10mlm kat satu rnr. Makan tepi2 bangunan. Nasi dengan telur rebus, ayam bakar, timun, sambal.. sedap.. suka telur rebus tu.
Kat situ pun ada gak org jual2 kurma, kekacang, madu.. tp x beli pun.. tgk je..

Ni last stop kata mutawif. So ank buang apa2.. kena selesaikan kat sini.

Then kami naik bas menuju ke mekah.

Sampai di mubarak silver hotel jam 1 pagi. Terus dpt kunci bilik dan tdo. Subuh masuk jam 4.03 am kat sini. Alhamdulillah.. subuh pertama di maajid nabawi.

Hari ke 2: 22 jun 2014

Kpl 3.30 saya bangun dan kejut suami. Kami bersiap solat subuh. Alhamdulillah.. pengalaman baru dan rasa segar je badan.  Walau seharian perjalanan.. rasanya dlm kol 5 waktu Malaysia kami sampai.

Dapat minum air zam2.. suka yg not cold. Minum puas2.. minum air zam2.. kurang kencing tau.

Jam 6.30 kumpul kat dewan makan utk ziarah dalam. Ada taklimat dari mursyidah. Dlm 7.30 kami gerak ke masjid nabawi. Sampai di masjid. Solat tahiyatul masjib dan solat dhuha. Kemudia kumpul depan raudhah utk tunggu giliran masuk.
Saya nak sgt masuk raudhah. Suami dah selesai berziarah. Alhamdulillah.. hari ni 2 kali dia dapat masuk. Itu yang Allah kata.. kalau dah memang rezeki..dah memang hak kita.. kita akan dapat juga.

Selepas ziarah dalam. Mursyidah kata balik sendiri2.. jemaah malaysia antara group yang terakhir di beri masuk ke raudhah. Ya allah.. bersesak2..bertolak2.. masa ni saya tawakal aje. Doa byk2 Allah bagi peluang.. sekali ngn saya sorang makcik ni. Dia bersama saya masuk raudhah.. dia pegang tangan saya kuat2. Rezeki kami.. sampai di area raudhah. . Ada mursyidah dari indonesia bagi kami ruang utk solat. Dalam himpit2.. alhamdulillah dapat kami berdua solat..tenang dan rasa segar sgt..

Kami keluar dari raudhah jam 10 pagi. Terus balik hotel dan lepak2 kejap.suami saya dah berselimut dah. Alhamdulillah.. dah sampai bilik..saya unpack beberapa baju simpan dlm almari.. hari ni ada ziarah dalam saja. So masing2 pandai2 la isi masa. Solat zohor masuk jam 12.24 pm dan kami makan lepas solat.. suami sambung tdo.saya lepak2.. mmg agak jet lag tp xleh nak tdo.. last2 terlelap jugak.

Solat asar masuk jam 3.44pm. Nak la amik peluang sebanyak mungkin utk solat di masjid nabawi. Lepas solat asar tu kami keluar jalan2 sekitar hotel. Tengok2 apa yg dijual. Banyak peniaga yg meniaga dan masing2 fasih berbahasa melayu. So nak jual beli dan tawar menawar xde hal..

Solat maghrib dan isyak kami sambung sekali kat masjid nabawi. Habis dalam pukul 930 malam. Balik terus makan malam dan berehat. Haa.. tp mlm tu kami keluar jugak.. saje ukur jalan. Cadang nak cari nasi arab td xde. So dlm kol 1 tu bakik dan tdo. Kena rehat sebab subuh sini masuk kol 4.03am..

Hari ke 3 23 jun 2014

Pas solat kol 6.30 kena kumpul kat lobi hotel sebab ada  program zuarah luar. Tentatifnya kami ke masjid quba, jabal uhud, ladang kurma dan pasar kurma.

Balik ngam2 sampai solat zohor. Pas solat zohor baru makan. Saya lepak dlam bilik sampai asar. Gi solat asar.. pastu tdo jap kat masjid nabawi. Kol 5.30 baru balik bilik. Sampai bilik saya dan suaki keluar ukur jalan sampai maghrib. Sebab pakaian dan sesuai utk solat.. so kami terus solat maghrib kat masjid. Pas isyak baru balik hotel dan makan. Saya sgt penat.  Balik2 terus tidur.. pengsaann!!!...bangun dari kol 3.30 pagi..tapi xsedar apa last2 sampai malam.

Suami hilang selipar .dapat nikmat jalan kaki ayam dan pijak tanah yg sama dengan nabi dok selalu pijak dulu. Suami kata walau panas. . X terasa pun bahang panas di kaki.

Hari ke4 24hb

Kol 7.30 pagi ada  ceramah pasal umrah dr andalusia..
Hari ni hari utk buat aktiviti sendiri.
Tengahari sebelum zohor tu saya dan suami gi melawat muzium madinah.

Makan nasi arab.. uhhh.. sedap.. lauk kambing...

To be continue..



Tip turunkan kolesterol

Risaukan bila cek kolesterol, tengok2 makin tinggi.. pastu badan pun rasa lemah. Menyesal makan x beringat sebelum ni.

Apakata pasni, amalkan beberapa tips untuk kawal kolesterol

✔ Memilih daging tanpa lemak serta pisahkan lemak dan kulit pada ayam dan daging.

✔ Memasak secara mengukus, membakar, gril, kacau atau menggunakan ketuhar gelombang mikro.

✔ Mengambil ikan dalam setiap hidangan harian.

✔ Makan sekurang-kurangnya dua hidangan buah-buahan dan tiga hidangan sayur-sayuran serta pelbagaikan pilihan bahan berkenaan.

✔ Mengamalkan aktiviti fizikal sihat.

✔ Bergerak aktif setiap hari seperti berjalan menaiki tangga, melakukan kerja rumah dan meletakkan kereta di tempat lebih jauh (membolehkan anda berjalan)

✔ Melakukan senaman fizikal 30 minit sehari seperti berjalan cepat, joging, menari, yoga dan latihan angkat berat.

Selain dari tu ada x cara lain utk kita makan makanan berkolesterol atau makanan rutin kita yang ada kolesterol tapi ia disekat dari masuk ke badan kita?

Terbaru dari shaklee adalah suplemen PHYTOCOL yang mampu menyekat kolesterol dari masuk ke salur darah. Seronok kan.. kolesterol dari makanan dapat kita block dari masuk.. dah boleh kurangkan kerisauan kita pada kolesterol.

Bagaimana cara pengambilan?
Ambil 2 biji phytocol sebelum makan. Fitosterol iaitu bahan utama dalam phytocol akan menarik kolosterol sebekum masuk ke saluran darah.

Menarik bukan?

Sebotol phytocol mempunyai 120 tablet. Penggunaan sebotol adalah selamat sebulan.

Saya pun sedang amalkan phytocol juga..

Sangat dicadangkan untuk mereka yang tengah mengambil inchloss set shaklee juga

Hubungi saya untuk maklumat lanjut

Nik
0166666259

Khasiat purple carrot / lobak ungu dalam vivix shaklee

Teruja tadi gi jaya grocers nak beli groceries.   Ternampak purple carrot!!. Antara bahan utama dalam vivix. Mcm2 tau je bulan ni ada promo vivix.

Purple carrot atau karot ungu ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquitterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali blueberi yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama dalam karot yang berwarna ungu-kuning dan ungu oren, dan karot unggu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan yang tertinggi, diikuti oleh karot ungu-oren.

Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis karot. Asid klorogenik ini adalah antioksidan paling banyak dalam semua jenis karot.

Asid klorogenik  ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetesyang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Sejak kebelakangan ini kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, antii radang, anti mikrobial dan anti carcinogen.Tambahan pula ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Hebatnya kandungan dan kebaikan purple carrot ni..
Nak senang.. hanya ambil vivix sesudu kecil setiap hari.. shaklee dah kasi extract baikkk punya..

Purple carrot ni salah satu je bahan utama vivix.. yg pasti ada 3 lagi bahan utamanya.. tu sebab pengguna vivix memang melekat ngn vivix. Lain rasa kalau ambil vivix ok..



Wednesday, 7 May 2014

HEALING CRISIS SHAKLEE

selama saya giat berkongsi mengenai SHAKLEE ni, alhamdulillah kebanyakan customer saya memberi feedback yang SANGAT POSITIF & MENGGALAKKAN.. dalam hati saya berkata, "Alhamdulillah.. ramai orang yang dapat saya bantu untuk lebih menyihatkan lagi kehidupan seharian mereka."

Tapi tak kurang juga sebenarnya yang mesej/call saya semula dalam masa seminggu dua selepas mula mengambil pelbagai supplement SHAKLEE dan bertanya:

"Kenapa sejak ambil Vitamin E ni jerawat saya makin naik?"
"Kenapa saya kerap buang air besar sejak makan Alfalfa ni?"
"Kenapa kepala saya pening / sakit pastu macam loya2 lepas makan vitamin ye?"
"Kenapa saya rasa macam asyik lapar je lepas ambil set slimming SHAKLEE ni ye?"

dan pelbagai lagi ketidakselesaan yang pernah diadukan..


jangan risau.. tu semua adalah krisi pemulihan yang di alami selepas mengambil suplemen.
ia bukan gejala penyakit, tetapi ia adalah tindakbalas oleh tubuh kita sendiri disebabkan oleh kekurangan sesuatu khasiat yang disebabkan oleh tabiat pemakanan harian kita. badan kekurangan sesuatu nutrisi dan kita ambil makanan / suplemen yang mengandungi nutrisi tu, berlaku tindakbalas oleh badan yang menunjukkan badan memberi respon terhadap nutrien tersebut.


sesetengah orang akan mengalami healing crisis ini selama dua tiga hari dan ada yang lama sedikit kerana respon bada terhadap suplemen yang baru di ambil.


KENAPA HEALING CRISIS BERLAKU?

 salah satu puncanya adalah disebabkan oleh toksin yang telah terkumpul dalam badan untuk jangkamasa yang lama. contohnya seperti sisa-sisa makanan berkimia, lemak, stress, diet harian yang tidak seimbang, kurang tidur atau pengambilan ubat-ubatan.

pengambilan suplemen dapat membantu kita dalam mempertingkatkan sistem imuniti kita , detoks badan dan melindungi organ.

diingatkan, semsa proses detoks, simptom2 seperti berikut kemungkinan berlaku:
pening
rasa lesu
sakit kepala
perut rasa sebu
rasa tak hadam
cepat lapar
cirit birit
berkahak
kencing kerug
rasa hangat
berpeluh

simptom2 ni berbeza antara indivdu ia akan berlalu dalam tempoh seminggu atau 2 minggu.

APA YANG PERLU DI BUAT SEMASA HEALING CRISI BERLAKU?

minum air secukupnya
rehat dan tidur yag cukup
elakkan stress
makan sayur dan buah-buahan

bersabar sebab kita nak pulihkan semula badan kita yang mungkin selama ini kita kurang ambil berat dek kesibukan aktiviti harian.. healing crisis yang di alami pasti berbaloi dengan kesihatan yang akan kita alami.

sayan berkongsi maklumat untuk kebaikan kkita bersama.. sebarang pertanyaan jangan segan silu untuk bertanya

0166666259
medaistore@gmail.com
 

Monday, 5 May 2014

BISNES SHAKLEE OK KE



OK ke? untuk menjawab soalan tu jom kenali camne saya terjebak dengan Shaklee. saya dah makan suplemen shaklee dah lama.. tapi tak jadi ahli.. ye la.. nak buat apa.. bukan nak bisnes pun.. hakikatnya saya x sedar bahawa untung sgt la kalau jadi ahli shakkee.. tak pasal2 dapat harga ahli..pastu kan bila join member ni.. mcm mana2 keahlian club ke shopping mall ke.. dpt point kalo beli brg.. point tu boleh jadi duit yg shaklee masukkan dalam akaun.. kalau keahlian lain, ada tak duit cash masuk akaun? biasa dia suh beli balik brg kat kedai dia la kan.. shaklee tak.. kalau jadi ahli utk makan sendiri pun.. boleh dpt cash kembali. ada la terma dan syarat yang simple,, xde la nak bagi free2..kita dah beli suplemen,, makan suplemen,, dah sihat cun cantik gebu gebas bagi.. dapat lagi cash.. so menjawab pada soalan tadi.. OK ke?

sebab shaklee la saya yg dulu 70kg terpaksa jadi 48kg.. sebab apa? saya ambil suplemen yang disyorkan untuk menurunkan berat badan dan mengurangkan ukuran inci2 sekeliling badan. merana ke nak turunkan berat dengan shaklee? kalau merana xde la saya share yg saya sukaaaa sgt dengan suplemen shaklee. senang.. mudah,, menyihatkan dan berkesan. dan kos berpatutan. 

masa saya jadi ahli, saya x bayar pun RM 65 tu, saya jadi ahli PERCUMA. saya kumpul oder kawan2 saya.. setakat omegaguard 8 botol, kumpul 8 org.. dah boleh join ahli percuma.. tp bukan omega je punca dpt jadi ahhli dengan percuma ni.. byk cara lagi.. senang cerita.. start dengan belian produk sebanyak 200uv.boleh refer table kat bawah ni.. setiap brg ada nilai UV.. campur2 yang tu dapt 200uv ke atas.. so sgt layak dapat keahlian PERCUMA. tak perlu bayar rm65 tu dah. see.. ambil order.. dpt keahlian percuma.. xpasal2 dah jimat rm65 dan dapat lagi duit masuk akaun bulan depannya.


pastu yang menarik. jika sign up ahli dalam bulan ni, shaklee ada buat promosi beli 6 percuma 1 untuk mealshake. dengan pembelian 6 mealshakes dan tambahan apa2 suplemen bagi cukupkan 200uv, anda dapat
1. keahlian percuma
2. untung runcit
3. bonus
4. FREE 1 mealshake lagi..

saya mula jadi ahli MAC 2013.. saya dapat bonus permulaan sebanyak rm200.. saya nampak peluang yang shaklee berikan.. saya tak toleh belakang.. 5 angka dalam mengaum dalam bank setiap 15hb..
saya bersedia bagi tunjuk ajar pada sesiapa sahaja yang mahu.. 

dengan setahun berada dalam dunia shaklee.. saya dapat macam2.. setiuap bulan menikmati car bonus sebanyak 4 angka..lebih sebulan gaji cikgu.. tu car bonus sahaja.. kemudia saya dapat melancong ke US secara percuma di bawah tajaan shaklee 
dan yang terbaru untuk NATIONAL CONFERENCE alhamdulillah, dapat beberapa award.


 
shaklee bukan bagi harapan palsu.. tetapi itu kenyataan. dari masuk nak makan saje2.. terjebak dan terjebak.. saya dan team saya, sedang giat membantu mereka yang berimpian.
sudah ramai yang mendapat 4 angka sebulan..
anda? 
 so .. ok tak bisnes shaklee ni?



guidance diberikan secara online dan offline
dimasukkan dalam group fb rahsia
ada group coaching di wassap
ada personal coaching


sesiapa di sekita shah alam yang mahu bertemu dan tahu tentang bisnes ini dengan lebih lanjut atau nak jadi ahli untuk kenali shaklee dan ambil suplemen dengan harga ahli yang menjimatkan..

hubungi saya
016 6666 259

 
 







Friday, 2 May 2014

RUGI KE KALAU SAYA SEKADAR MAKAN PRODUK SHAKLEE TANPA MENJADI AHLI?

FAEDAH AHLI ( PENGEDAR)
1. Dapat keuntungan dari Harga Runcit iaitu sehingga 33%
2. Bonus peribadi dari penjualan produk. (Minima 150uv sebulan)
3. Bonus peribadi yg di terima tertakluk kepada jumlah point uv yg terkumpul. Semakin besar point yg di kumpul sebulan tu, semakin tinggi pembayaran %bonus kita nanti. %bonus bermula dari 5% hingga 21%
4. Pengedar yg mencapai Rank sekurang2nya pangkat Supervisor akan dapat ganjaran extra insentif dari shaklee.
5. Bonus kepimpinan
6. Bonus tambahan
7. Insentif kenderaan
8. Insentif percutian

KEISTIMEWAAN KUMPULAN KAMI:
1. bimbingan berterusan on demand

2. Kelas bimbingan Online dan Offline
3. Kumpulan sokongan tertutup di FB dan chat group
4. Tips2 dan motivasi yang berterusan
5. Aktiviti2 lain yg dianjurkan di setiap negeri

BAGAIMANA HENDAK MULA MENJADI AHLI?


ANDA BOLEH PILIH SALAH 1 PAKEJ DI BAWAH:


1. Pembayaran keahlian seumur hidup sebanyak rm65 (tidak termasuk kos penghantaran kit keahlian)

 ATAU

Dapatkan KEAHLIAN PERCUMA apabila:
1. Membuat pembelian sebarang produk yg berjumlah 200uv

Atau

2. Membeli 2botol vivix . pos PERCUMA...!!!

Atau

3. Membuat belian 3 kotak kolagen powder

PERLU KE MAINTAIN POINT??

Tidak perlu sekiranya anda sekadar ingin menjadi ahli shaklee. Sekiranya anda ingin menjadi pengedar dan ingin menikmati insentif2 yg diberikan shaklee, anda wajib maintain point.

RUGI KE KALAU SAYA SEKADAR MAKAN PRODUK SHAKLEE TANPA MENJADI AHLI?

Sudah tentulah anda Rugi . Sekiranya anda membuat belian dgn menggunakan ID sendiri, dah tentulah point akan terkumpul di dlm ID anda.. dan ianya tidak mustahil untuk anda mencapai 150uv sebulan sekiranya anda membuat belian berkumpulan dari ahli keluarga, kawan2 dan saudara mara.
Memang RUGI besar kerana mereka yang menjadi ahli menikmati product pada HARGA AHLI, tetapi anda terpaksa MEMBAZIR wang membeli pada HARGA PASARAN ") 






BOLEHKAH SAYA REGISTER SENDIRI KE BRANCH BERHAMPIRAN?
Ye, sudah semestinya boleh. Anda cuma perlu mengisi ID saya dan nama saya di bahagian Sponsor di dalam borang pendaftaran ahli shaklee. Nak mudah hanya hubungi saya untuk pendaftaran keahlian.

Pembayaran keahlian boleh di buat di kaunter branch atau HQ
selepas membuat pendaftaran, sila maklumkan saya Id anda supaya saya boleh memasukkan anda ke dalam group bimbingan saya.






016-6666 259
medaistore@gmail.com

KENAPA PERLU ADA SIDE INCOME?


Termenung di petang hari. Dengan berkerja sebagai seorang eksekutif. Dengan gaji bulanan katakan dapat dalam RM6500 suami isteri. Banyak gak tu. Saya bandingkan 2 situasi ini. Dua orang eksekutif. Aina buat side income dengan Shaklee. Sarah x buat, dia memang bergantung sepenuhnya dengan gaji sebagai eksekutif.

-          Aina dan suami  berpendapatan rm6500 .Setiap tengah bulan masuk lagi rm5000 hasil duit part time bisnes..

 -          Sarah dan suami juga berpendapatan rm6500.Tetapi tidak terlibat dengan part time business.

 Kedua-dua mereka ada komitmen yg sama:-

 Perbelanjaan tetap mereka setiap bulan:-

 1-Rumah rm1200

 2-Kereta rm1400 (2 buah kereta)

 3-Loan peribadi rm800

 4-elaun utk parents rm500

 5-Belanja dapur rm600

 6-Pengasuh anak 3 org rm800

 7-Bil-bil rm400

 8-Perbelanjaan anak rm300

Jumlah perbelanjaan semua=$6000

 Baki gaji=$500

 
Saving?
Insurans family?
Dana pendidikan anak?
Kad kredit?
kecemasan?
melancong?
petrol?
tol?
 
setiap bulan pening . ada yang sampai berhutang sana sini.. pinjam sini bayar sana.. pastu pinjam lagi. belanja bulanan makin meningkat.
 
syukur saya ada pendaatan sampingan dengan Shaklee..
saya dengan berbesar hati mengalu-alukan sesiapa sahaja yang ingin menambah pendapatan sampingan dengan Shaklee.. saya tak menjaminkan anda dpt 4 angka setiap bulan.. tapi anda akan dapat lebih dari itu jika anda betul2 ikhlas dan buat bukan kerana wang semata2.. kita focus dunia.. fokus akhirat..
 

 
016-6666259
 

Thursday, 1 May 2014

Cinch Shake ni sesuai untuk ibu menyusukan tak?

Cinch Shake itu sendiri boleh diambil oleh kanak-kanak dibawah 13 tahun sebagai snek berkhasiat.. juga sesuai diambil oleh ibu mengandung dan ibu yang menyusukan bayi sebagai salah satu sumber diet harian yang berkhasiat. apa yang tiudak disarankan adalah mengikuti program inch loss plan Shaklee.. yang ni memang tak boleh.
 
Precautions
Not intended for use as a meal replacement for infants and children under the age of 13. The Shaklee Cinch™ Inch Loss Plan has not been designed to treat overweight and obese children. Parents seeking to incorporate Cinch products in a weight loss plan for children should seek the advice of a pediatrician on potential use of the Plan to meet a child’s needs. As part of an overall healthy diet, the Shaklee Cinch™ Shake Mix itself can safely be used by children as a healthy snack or supplement to their meals. Pregnant and lactating women can also use the Shaklee Cinch™ ShakeMix as a supplemental source of quality dietary protein, calories and essential nutrients. However, the Cinch™ Inch Loss Plan for weight loss is not recommended for use during pregnancy and nursing mothers should seek the advice of their health care provider. Take thyroid replacement medication (levothyroxin) and Shaklee Cinch™ Shake Mix at separate times.

Scientific Rationale
Studies report that meal replacement beverages along with other positive changes in lifestyle including modest calorie restriction, increased physical activity and professional weight management counseling can be an effective weight management strategy. A number of studies also indicate that the protein content of the diet can influence satiety and may be one of the factors related to the beneficial effects of higher protein diets on weight loss. In addition, high protein meals have been found to significantly decrease subsequent energy intake compared to low protein meals.

Shaklee Cinch™ Shake Mix when used in the context of a calorie controlled meal plan and replacing two meals a day, can help control caloric intake, promote satiety and control hunger between meals. The Shaklee Cinch™ Shake Mix is enhanced with leucine, a branched chain amino acid studied for its role in protein metabolism. Recent research indicates that increased dietary leucine has favorable effects on weight, body composition and normal glucose homeostasis during prolonged calorie restriction. Leucine has been shown to signal protein synthesis in muscle tissue which may help offset the typical loss of lean muscle commonly seen with weight loss diets. A loss of lean muscle leads to a drop in metabolic rate or calorie burning potential which is detrimental to long term weight management success.

Shaklee Cinch™ Shake Mix can also be used as part of a low glycemic diet and has been clinically shown to elicit a low-glycemic response relative to simple carbohydrate. Shaklee Cinch™ Shake Mix can replace some food sources of protein that are high in saturated fats and cholesterol to help people follow an overall heart-healthy diet. In fact, as part of a healthy diet low in saturated fat and cholesterol 25 grams of soy protein per day may reduce the risk of heart disease. Each serving of Shaklee Cinch Shake Mix provides 16 grams of soy protein.

For those consuming insufficient dietary protein such as the elderly, ill or vegans, Shaklee Cinch™ Shake Mix can help achieve adequate intakes of protein as well as calcium.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

MEALSHAKE TIDAK SESUAI UNTUK KANAK-KANAK?

Bila musim promosi Shaklee buat untuk setiap bulan pasti ada isu. Tahun lepas bulan Jun promo Mealshake.. keluar isu Mealshakes ni dianggap sebagai 'dedak'.. kalau saya pun saya x bagi anak makan dedak. saya bagi yang terbaik. anda pun memang bagi yang terbaik untuk anak2.

Khusus untuk parents yang tengah mencari supplement untuk anak-anak yang jenis tak suka telan tablets, bagi saya Meal Shakes adalah pilihan yang terbaik

Selain rasa Meal Shakes yang sangat sedap, ia berperisa Vanilla, Meal Shakes ni insyaAllah berupaya meningkatkan selera makan anak-anak terutamanya untuk kanak-kanak yang selalu ada masalah nak makan atau tiada selera makan.

MEALSHAKE MENINGKATKAN SELERA MAKAN?
 
Selain kanak-kanak, kita yang dewasa pun boleh minum. Meal Shakes ni same fungsi macam ESP, untuk flawless and healthy skin tapi tak membantu untuk slimming sebab Meal Shakes meningkatkan selera makan. So untuk sesiapa yang nak gain weight and nak kulit cantik pada masa yang sama, Meal Shakes pilihan yang terbaik untuk anda.



APA KEBAIKAN MEALSHAKES?
Untuk yang masih tak tahu apakah kelebihan pengambilan Meal Shakes untuk kanak-kanak:
1- meningkatkan tahap imuniti anak khususnya bagi yang kerap demam, batuk dan selsema
2- membuka dan meningkatkan selera makan khususnya bagi anak-anak yang makan memilih.
3- membantu mengatasi sembelit bagi anak-anak
4- membantu mengatasi masalah asthma
5- membekalkan zat dan nutrien lengkap yang diperlukan anak-anak bagi tumbesaran yang lebih sihat dan sempurna


SIAPA BOLEH AMBIL MEALSHAKE?

Meal shakes boleh diminum starts from kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas sampai la ke umur kita yang dewasa ni.


1- Selain kanak-kanak yang kerap sakit seperti demam dan kurang selera makan,
2- ibu mengandung especially yang morning sickness and takde selera makan
3- Ibu yang menyusukan bayi
4- Mereka yang tak reti telan pil
5- Orang tua yang sukar untuk telan pil and prefer mengambil cecair sebagai supplement untuk kesihatan

6-penghidap ekzema & asthma
7-sembelit
8-mudah jatuh sakit
9-vegetarian
10-atlit
11-org sakit dlm proses pemulihan
12-student, kanak2 membesar
13-workaholic superbusy yg x sempat nk amik proper meal.

SUKATAN PENGAMBILAN MEALSHAKES

Mealshakes sudah boleh diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun ke atas tetapi mengikut sukatan yang berbeza kanak-kanak = 1 sudu teh setiap hari untuk umur 1 hingga 6 tahun
dewasa = 2 sudu besar setiap hari

OH.. BAGAIMANA DENGAN ISU MALTODEXTRIN DALAM MEALSHAKE?

Isu 1: Mealshake Shaklee ada Maltodextrin

Sebenarnya apa ke bendenya Maltodextrin ni? Saya pun nak tahu jugakla kan.. Namanya pun dh menggambarkan bunyi bahan kimia di situ... Dengan bantuan En Google, di sini saya kongsikan serba sedikit maklumat yang saya perolehi..

Maltodextrin merupakan bahan yang perasa/penambah yang biasa digunakan... Ia merupakan karbohidrat yang MUDAH DIHADAM yang diperbuat dari BERAS, JAGUNG ataupun dari KANJI KENTANG (juga boleh didapati dari barli atau gandum).. 

Nah, Maltodextrin itu sendiri dibuat dari bahan semulajadi dan bukannya dari bahan kimia walaupun terdapat proses penghasilannya... Ia merupakan bahan yang selamat yang digunakan sebagai pemekat atau "fillied" dalam pemprosesan makanan.

Maltodextrin mempunyai glycemic index yang tinggi... Ia menukarkan karbohidrat yang kompleks kepada glucose dan dicerna dengan cepat.. Dan disebabkan proses inilah yang membantu untuk menambahkan berat badan seseorang... 

Isu 2: Kandungan gula dalam Meal Shake 


Seperti yang tertera, jumlah pengambilan gula (sugar) utk 100 g adalah sebanyak 47.1 g... Dan kita lihat bagaimana Shaklee hanya menyarankan pengambilan sebanyak 34g (6 - 9 sudu teh) sehari... 


Berapakah pengambilan gula sehari?

http://www.couponsaregreat.net/how-much-sugar-should-we-be-eating-a-look-at-children-and-adult-sugar-consumption/

Berdasarkan American Heart Association, ini adalah jumlah pengambilan gula sehari:

Children: 3 teaspoons (12 grams = 48 calories)
Adult Women: 5 teaspoons (20 grams = 80 calories)
Adult Men: 9 teaspoons (36 grams = 144 calories)


Jadi, pengambilan Mealshake ini adalah bersesuaian bagi peringkat umur.. (mengikut konsultasi yang diberi)


Semua produk keluaran Shaklee adalah tidak sesuai diberikan kepada anak yang berusia setahun ke bawah... Pengambilan Mealshake ini disesuaikan mengikut umur anak tersebut...

Jadi diharap maklumat ini dapat membantu meringankan kerisauan para ibubapa untuk memberikan Meal Shake ini kepada anak anda...
 
 
016-6666259
 
 
Tahukah anda, vitamin E mempunyai kelebihan untuk menghilangkan parut!
 
Yea, dulu zaman zaman sekolah kan ada belaja Vit E baik utk kulit.
 
Ingat tak, ingat tak? Sekilas Fakta: Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Berdasarkan kajian,vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit. Ianya larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot.
 
Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, 60-70% darinya akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tidak semua disimpan dalam badan) dan ia tidak menjadi toksik seperti vitamin A.
 
Antara kelebihan Vitamin E ialah :
Dengan membaiki pembekalan oksigen dan asid Nukleik, Vitamin E menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit.
 
ANTI-PENUAAN - Kesan antioksidan dan Vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen, memberi anda lebih ketahanan. 
 
Baik untuk JANTUNG - Mengembangkan pembuluh darah dan mencegah pengerasan arteri, keadaan begini biasanya dikaitkan dengan umur tua dan kerosakan jantung. Menghalang pembentukan darah beku.
 
Vitamin E meningkatkan kelelakian dan kesuburan*Vitamin E diperlukan dalam pembentukan nukleus, dinding sel, RNA dan DNA pada setiap sel di dalam tubuh.
 
 Ia bertindak dengan Vitamin C untuk kesihatan sel-sel tubuh.TAPIII! Keratan akhbar UTUSAN MALAYSIA, tarikh tak dapat dipastikan.Gila apa tak cuak kalau baca ni, dah la makan vitamin E sebab nak cantik sihat nak hilangkan parut je, tetiba cakap vitamin E boleh sebabkan kanser. Don't wori girls, tak semua nya begitu ye. Kan ada banyak jenama/brand supplement kat luar sana. Boleh pilih dengan biji bijak mengikut garis panduan oleh Dr Bruce Miller.
 
Antaranya:Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi (boleh lihat pada label. Ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)Cari perkataan mixed tocopherol dalam label
 
Pilih Vitamin E yang berserta seleniumSumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruanAda banyak la vitamin E di pasaran, ..nak beli yg mana satu?
 
Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.
 
Bagi saya, saya pilih VITAMIN E COMPLEX SHAKLEE. "Shaklee Vita-E contains natural vitamin E - d-alpha tocopherol from soybean oil and it is more potent and readily absorbed by the body than synthetic vitamin E. It also has 10mcg of selenium from natural nutritional yeast sources."
 
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 
Eleh memang la ko makan sebab ko jual Shaklee.  Eh memang taklaah. Bukan nak kata kena WAJIB beli jenama Shaklee. Anda bebas nak beli jenama apa pon as long pastikan ikut garis panduan kat atas tadi.
 
Sebelum jual saya makan dulu tau. Dah try try dah berkenan baru jual. Lagipun Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu. Ianya vitamin asli dan beserta unsur selenium.
 
Tahukah anda vitamin E Shaklee mengandungi silenium manakala kebanyakan Vitamin E di pasaran dijual berasingan dengan silenium. Tiada lagi keraguan di jiwaku. (drama sangat)
 
Berbalik kepada cerita parut tadi, Vit E Shaklee ni boleh juga disapu ke muka.
 
Caranya, cucukkan capsul vitamin E tu dengan jarum nanti minyak yang keluar tu sapu je kat muka. Sebiji tu boleh sapu 2-3 kali untuk malam berikutnya.INFO: Shaklee dah upgrade Vit E ni dengan menambah Grape Seed Extract, so masa nak sapu kat muka tu macam ada warna hitam hitam pastu rasa melekit lekit sket la, tapi takpe sapu je kat parut biar semalaman pastu esok nak bangun subuh cuci dengan facial cleanser.
 
Nescaya muka akan bertambah tambah seri gitew. I cakap sb I dah try okay.
 
Dengan tidak semena mena bertukar jadi I pula. Bukan la muka berseri terus atleast parut berkurang, hati pon senang :)! Tengok sket testimoni mereka yang ambil Vitamin E Shaklee ni:

Saturday, 20 July 2013

PCOS

Faktor-faktor PCOS dan pencegahan

1. Kegemukan / Obesity adalah faktor ke-2 yang menyebabkan PCOS. Ia juga ada kaitan dgn penyakit diabetes dalam keluarga. Pesakit PCOS yang obesity perlu berDIET, supaya dapat mengurangkan makanan carbohydrate dan gula, dan exercise untuk membakar lebihan gula dan lemak dalam badan.

2. Tiada ubat khusus untuk PCOS, kerana ia rangkaian berbagai masalah termasuk, insulin resistance, hormone imbalance antara FSH / LH, hormon testosterone tinggi, estrogen tinggi, progesterone rendah, Akhirnya sel2 benih/telor tidak dapat dimatangkan.
Seringkali ubat subur clomid dengan dose tertinggi diperlukan (200 - 250 mg), dan jika gagal ubat gonadotrophin secara suntikan diperlukan dan ubat ini sangat mahal harganya, sedang kadar kejayaan hanya 30% sahaja.

3. Stress dan tekanan juga menyebabkan hormon tak seimbang. Stress boleh terjadi dari tampat kerja, rumah serta enviroment sekeliling oleh yg demikian pesakit PCOS harus cuba untuk mengatasi segala masalah dgn menenangkan fikiran serta byk berdoa, berselawat dan membaca al-quran.

4. Pemakanan yang tak seimbang juga adalah salah satu punca PCOS. Ramai org sekarang suke makan junk food / fast food, seafood, daging proses, soya yang berlebihan, bahan yang mengandungi pengawet dan lain-lain. seloknya cuba elakkan makan makanan tersebut dan byk makan sayur-sayuran , ulam-ulaman, buah-buahan dan ikan.

5. Jangan minum nescafe, air teh (kecuali teh hijau) kerana kandungan caffein yang berlebihan akan mengganggu untuk hamil.

6. Ubat-ubat supplement boleh juga membantu untuk kurangkan berat badan, kurangkan insulin resistance seterusnya mengurangkan gula dalam badan, mengurangkan hormon testosterone. Supplement seperti ubat adipex, metformin, dan saw palmetto (atas nasihat doktor) tapi pesakit2 PCOS tidak boleh bergantung kepada ubat-ubat tersebut terlalu lama, munking antara 3-6 bulan sahaja.

7. Laparoscopic ovarian drilling , ia itu satu kaedah pembedahan untuk menyuburkan ovary perlu dilakukan jika tiada pematangan telor walaupun dengan clomid dos tinggi. Rawatan ini dapat menurunkan tahap hormon testosterone yang sering menganggu pematangan telor. Selepas ovarian drilling ubat subur clomid dos tinggi masih diteruskan selama 3 pusingan haid. Peluang hamil lepas rawatan ini 40-50 %.

8. Jangan berputus asa untuk hamil

(info diatas saya perolehi dari http://hamidarshat6.blogspot.com/)

Friday, 19 July 2013

RESEPI CINCH SHAKE SHAKLEE


cocoa caffe latte smoothie

250 ml low fat milk / plain water
2 scoops Caffe Latte Cinch Shake Mix
1 sudu kecil serbuk koko/ minuman coklat
sedikit ais

campur semua dan blend sampai sebati.
sedia diminum


banana cinch milkshakes smoothie

250 low fat milk
2 scoops Vanilla Cinch Shake Mix
setengah pisang
1 scoop milkshakes

campur semua dan blend hingga sebati
sedia untuk diminum



chocolate cinch ice blended

250ml low fat milk
2 scoops chocolate Cinch Shake Mix
serbuk koko/milo
ketulan ais

blend semua hingga sebati dan sedia diminum.



caffe latte smoothie

250ml low fat milk
2 scoops caffe latte Cinch Shake Mix

campur kedua2nya dan shake sampai sebati.
boleh letak ais jika mahu




healthy cinch smoothie

250ml low fat milk/ Soya
5-6 Fresh Raspberries/strawberry
1/2 pisang
1 cekak daun bayam
2 scoops of Vanilla Cinch Shake Mix
2 biji badam


campur semua dalam blender dan blend sampai sebati.
sedia diminum.



bestnya bila letak creme mcm ni..memang heaven la..


cinch vannila with apple

250ml low fat milk
half apple dipotong dadu
2 scoops vanilla cinch shake mix
ketulan ais

campur semua dan blend sampai sebati..
sedia diminum





bila taruk ais..lagi sedap..marveles!!!

Followers